Servisne informacije     | 21.04.2021. 08:41 |

Danas pretežno oblačno, temperature do 19 stepeni

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 21. aprila (FENA) - U većem dijelu zemlje jutros je pretežno oblačno vrijeme. Sunčano je na području Krajine i dijelu sjevera Bosne. Lokalno kiša pada u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima.

Temperature zraka izmjerene u 08.00 sati: Bjelašnica -4; Ivan-sedlo 2; Bihać, Bugojno, Jajce, Livno, Prijedor i Sanski Most 4; Banja Luka, Drvar, Sarajevo i Zenica 5; Trebinje 6; Doboj i Grude 7; Bijeljina, Mostar i Stolac 8; Gradačac i Neum 10 stepeni.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 944Pa, za 5hPa je veći od normalnog i raste.

Danas u Bosni i Hercegovini će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Prolazno slaba kiša u jutarnjim satima u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima. U drugoj polovini dana širom zemlje su izgledni slabi lokalni pljuskovi. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 19 stepeni.

U Sarajevu će biti djelomično vedro. Malo kiše može pasti u jutarnjim satima i poslijepodne. Najviša dnevna temperatura zraka oko 15 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo