Bosna i Hercegovina     | 20.04.2021. 17:30 |

Ministrice Gudeljević i Trivić o budućim oblicima saradnje

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 20. aprila (FENA) - Ministrica prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić posjetila je Ministarstvo civilnih poslova Bosne i Hercegovine.

U razgovoru s ministricom civilnih poslova BiH Ankicom Gudeljević dogovarani su budući oblici suradnje i razgovarano je o zajedničkim projektima i međunarodnim istraživanjima.

Prema saopćenju Ministarstva civilnih poslova BiH, ministrice su razmijenile stavove o projektima PISA, GLOBE, TIMSS i PIRLS.

Trivić je naglasila da Republika Srpska želi da učestvuje u ovim istraživanjima te očekuje da Ministarstvo civilnih poslova BiH i dalje na transparentan način dogovara sve zajedničke korake s entitetskim ministarstvima upravo onako kako je ministrica Gudeljević najavila na njihovom prvom radnom sastanku održanom u Banjoj Luci prošle godine.

Razgovarano je i o projektu „Obrazovanje za zapošljavanje“ koji podržava Evropska unija,  a za koji je cijeli projektni zadatak već usuglašen i kojeg su prihvatile sve zainteresirane strane.

Ministrice su dogovorile održavanje redovnih sastanaka na kojima bi pravile presjek prethodno realiziranih aktivnosti, razgovarale o neriješenim pitanjima i dogovarale buduće oblike suradnje.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije