Kultura     | 20.04.2021. 16:13 |

Mandić - Općina Centar nastavit će podržavati rad i projekte VKBI

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 20.aprila (FENA) - Načelnik Srđan Mandić i predsjedavajući Općinskog vijeća Centar Sejad Đozo posjetili su Vijeće Kongresa bošnjačkih intelektualaca gdje ih je primio predsjednik VKBI Nedžad Mulabegović s članovima Upravnog odbora i generalnim sekretarom VKBI.

U kontrsuktivnom razgovoru načelnik i predsjedavajući općine Centar izrazili su opredjeljenost i spremnost da se značajnije podrže rad i projekti VKBI u ovoj godini. Poseban akcenta dat je na rješavanje pitanja statusa VKBI kao organizacije civilnog društva od posebnog značaja na području općine Centar, kao i podrška u rekonstrukciji prostorija koje VKBI korisiti u općini Centar više od 25 godina.

Općina Centar posebno će podržati i izradu XI toma enciklopedijskog Rječnika bosanskog jezika koji se radi kroz institucionalni okvir VKBI.

Predsjednik VKBI poklonio je načelniku Mandiću i predsjedavajućem Đozi komplete do sada odštampanih IX tomova Rječnika bosanskog jezika autora Dževada Jahića, saopćila je Služba za odnose s javnošću Vijeća Kongresa bošnjačkih intelektualaca.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'