Sport     | 20.04.2021. 15:22 |

Avdić i Margetić razgovarali o podršci sportistima

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 20. aprila (FENA) - Ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Samir Avdić ugostio je danas zamjenicu gradonačelnice Grada Sarajeva Anju Margetić.

S bzirom da će obrazovanje, kultura i sport unutar gradske uprave biti područja djelovanja dogradonačelnice Margetić, ministar Avdić najavio je dobru saradnju i zajedničke projekte ovog ministarstva u spomenutim resorima, saopćeno je iz Kantona Sarajevo.

- Dotakli smo se svih zajedničkih tema kada je riječ o saradnji u organizaciji sportske oblasti Grada i Kantona, ali i šire. Između ostalog, razgovarali smo i podršci našoj olimpijskoj plivačici Lani Pudar. Zajednička podrška našim olimpijcima i paraolimpijcima koji se pripremaju za Tokijo i Peking, bila je također jedna o tema današnjeg razgovora o sportu - rekao je ministar Avdić, te najavio da će o kulturnoj saradnji biti više riječi u narednom periodu.

Uz povezivanje na ovim poljima, Margetić je istakla važnost povezivanja i saradnje s resorima obrazovanja u Kantonu Sarajevo, kako bi se na početku, kroz nove kurikulume i zakone pokušalo uvrstiti plivanje kao dio redovnog školskog programa.

- Zainteresirani smo da se zakonom uredi pokretanje neke vrste školske lige, u svrhu animiranja i što većeg uključivanja učenika u različite sportove i takmičenja. Smatramo važnim da se zajedno uključimo i u izgradnju institucionalne podrške sportu - poručila je Margetić.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana