Najave     | 20.04.2021. 14:56 |

CCI organizuje forume odgovornosti s premijerom, ministricama i ministrima KS

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 20. aprila (FENA) - Nevladina asocijacija Centri civilnih inicijativa (CCI) organizira forume odgovornosti s premijerom, ministricama i ministrima Vlade Kantona Sarajevo povodom 100 dana rada te vlade.

Forumi će biti realizirani u Sarajevu od 21. aprila do 25. maja na način da će biti upriličeno pet - jedan Forum odgovornosti s premijerom te četiri tematska s ministricama i ministrima. Oni će imati priliku da predstave urađeno u prvih 100 dana rada Vlade, kao i planove za naredni period. Osim toga, odgovarat će na pitanja građana o svim aktuelnim temama.

Organizovanjem ovih foruma nastoji se poboljšati i povećati učešće građana u političkim procesima u Kantonu Sarajevo te jačati odgovornost predstavnika vlasti za rezultate rada. Stvara se prilika za građane da neposredno od vlasti saznaju kako planiraju unaprijediti kvalitet života u Kantonu te prioritetne projekte u radu Vlade u ovoj godini, navode iz CCI-a.

Kantonalna vlast imat će priliku, kako ističu, da pokaže opredjeljenost da poveća transparentnost, odgovornost i učešće građana u svom radu.

Zbog trenutne epidemiološke situacije, kako bi građani dobili priliku direktno pratiti događaje i postavljati pitanja premijeru, ministricama i ministrima Kantona Sarajevo, navedeni događaji će se prenositi uživo putem Facebook stranice, Youtube kanala i web-stranice Lookalno.ba.

Dvosmjerna komunikacija između građana i predstavnika i predstavnica u vlasti izuzetno je važna u demokratskom društvu, navodi CCI pozivajući građane da prate forume odgovornosti u prijenosima uživo.

Pitanja premijeru Kantona, ministricama i ministrima, mogu postavljati putem inboksa facebook stranice Lookalno.ba ili maila lookalno.ba@gmail.com prije i tokom foruma na linku za prijenos uživo, u komentarima na facebook stranici ili YouTube kanalu Lookalno.ba.

Građani mogu postaviti pitanja i na uličnim štandovima koji će biti organizirani prije svakog foruma odgovornosti.

 

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana