Bosna i Hercegovina     | 19.04.2021. 16:50 |

Fejzić: Inzko da donese zakon o zabrani negiranja genocida (VIDEO)

FENA Kadira Šakić

SREBRENICA, 19. aprila (FENA) - U Memorijalnom centru Potočari - Srebrenica danas je održan sastanak Organizacionog odbora za obilježavanje 11. jula 1995. godine, 26. godišnjice genocida nad Bošnjacima "SZ UN-a“ Srebrenica iz jula 1995. godine.

Na sastanku su imenovani predsjednici pododbora unutar Organizacionog odbora za obilježavanje godišnjice te potvrđene ranije donesene odluke o izboru rukovodstva Organizacionog odbora.

Predsjednik Organizacionog odbora Hamdija Fejzić medijima je kazao da će i ove godine pandemija koronavirusa ostaviti traga na obilježavanje.

- U proteklom periodu smo imali niz aktivnosti, održavani su sastanci u manjim grupama zbog situacije kakva jeste. Danas smo sve odluke ranije potvrdili, kao što je odluka o rukovodstvu i predsjednicima pododbora. Imajući u vidu efikasnost u radu, određene odbore smo zbog sličnosti aktivnosti spojili. Na taj način pokušavamo da budemo efikasniji – rekao je Fejzić.

On je kazao da je prošle godine 25. godišnjica genocida obilježena na dostojanstven način, te da će nastojati da tako bude i ove godine.

- Ove godine takođe ćemo dati maksimum da bude na nivou te da na taj način pošaljemo poruku međunarodnoj zajednici. Šaljemo poruku Valentinu Inzku da ispuni obećanje i donese zakon o zabrani negiranja genocida. I sa ovog sastanka Organizacionog odbora će mu otići dopis kojim ćemo ga na to podsjetiti - potcrtao je Fejzić.

 

Pogledajte: https://fena.ba/video/5741

Preuzmite: https://drive.google.com/drive/folders/1dapzwnT5QGXeEzeYEtRUUIAKUGbmVlnM?usp=sharing

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo