Stranačke aktivnosti     | 18.04.2021. 15:36 |

Saopćenje za javnost Saveza za bolju budućnost

FENA Saopćenje

Predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić, povodom Dana Amije RBiH, uputio je čestitku pripadnicima Oružanih snaga BiH, demobilisanim brcima, komandantima, dobitnicima najviših ratnih vojnih priznanja.

Država Bosna i Hercegovina i bošnjački narod ponosni su na Armiju RBiH, na njene uspjehe i časnu borbu. Za samo četiri godine izrasla je u respektabilnu narodnu armiju, vojnu silu, koja je odbranila našu domovinu u agresivnom naletu njenih neprijatelja od 1992. do 1995. godine.

Armiju RBiH krasili su bosanski sinovi, hrabra srca vojnika i njihovih komandanata, koji su na početku agresije goloruki stali pred tenkove i mnogo nadmoćnijeg neprijatelja. S ove historijske distance možemo sa sigurnošću tvrditi da su našu domovinu odbranili hrabrost pripadnika Armije RBiH i njihova istinska vjera u multietničku Bosnu i Hercegovinu.

Današnji dan prilika je da se na poseban način sjetimo šehida i poginulih boraca i ratnih vojnih invalida koji su svoje živote dali za slobodnu, multietničku i nezavisnu državu BiH.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu