Sport     | 18.04.2021. 10:35 |

Večeras na Pecari 26. kolo zatvaraju Široki Brijeg i Velež

FENA Filip Kožul

ŠIROKI BRIJEG, 18. travnja (FENA) - Momčad NK Širokog Brijega u derbiju 26. kola nogometne Premijer lige BiH na Pecari dočekuje FK Velež Mostar večeras u 19 sati.

U borbi za mjesta koja vode u kvalifikacije za europska natjecanja klubovi su poprilično izjednačeni, a sinoćnjim slavljem Borca protiv Sarajeva na Koševu zakomplicirala se i borba za prvaka. Velež je na trećem mjestu s 45 bodova, koliko ima četvrti Široki Brijeg i peti Zrinjski koji u ranijem terminu igra na gostovanju kod Olimpika.

Pomoćni trener Širokog Jure Ivanković naglasio je kako se nada i vjeruje da će "Plavo-bijeli" pobijediti i vratiti se na pobjednički kolosijek. Glavni preduvjet dobrih Veležovih rezultata, navodi Ivanković, je odličan stručni stožer, kao i činjenica da su igrači već dugo vremena na okupu.

"Imaju kontinuitet u vođenju, kontinuitet u radu, a igrački kadar im nije doživljavao značajnije promjene osim napadača kojeg su zamijenili, tako da zaslužuju sve pohvale. Mi smo ih analizirali, obratili smo pozornost na neke njihove vrline u igri i automatizme, te ćemo tu pokušati biti dobri. Puno će se toga i nas pitati, igramo na domaćem terenu, imamo s njima i pozitivna i negativna iskustva, ali znamo kako je igrati protiv njih, te ćemo se dobro pripremiti za tu utakmicu. Nadam se i vjerujem da će to sve biti dovoljno da pobijedimo i da se vratimo na pobjednički kolosijek", kazao je Ivanković u petak na konferenciji za novinare.

Dodao je da Herceg zbog ozljede koju je zadobio na prošloj utakmici nije u trenažnom procesu, a da Majić i dalje trenira po posebnom programu. Dosadašnje utakmice Širokog Brijega i Veleža na Pecari gostima ne idu u prilog s obzirom da su 13 puta poraženi i dva puta je bilo neriješeno.

Dvoboj Širokog Brijega i Veleža igra se na stadionu Pecara od 19 sati.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

M:tel: Telefoni na rate već od 5,29 KM!