Kultura     | 18.04.2021. 11:03 |

Predstavljena knjiga o razbijanju predrasuda o djeci s teškoćama u razvoju

FENA Mario Loncar

TOMISLAVGRAD, 18. travnja ( FENA) - Kulturno informativni centar Tomislavgrad i Matica hrvatska Čitluk organizirali su sinoć u Tomislavgradu predstavljanje knjige "Krijesnice", čiji su autori osobe s invaliditetom, njihovi roditelji i stručnjaci koji im pomažu u svakodnevnoj borbi za napredak.

Knjigu su predstavile magistrica hrvatskog jezika i književnosti Marija Pavković koja je govorila o stručnom dijelu sadržaja knjige dok je u ime uredništva o nastanku knjige prezentirala Antea Bagarić.

Bagarić je kazala da knjiga "Krijesnice" ima za cilj podizati razinu svijesti o osobama s invaliditetom i djeci s teškoćama u razvoju, rušiti diskriminaciju i poticati razumijevanje, prihvaćanje i empatiju prema toj populaciji.

"Knjiga se sastoji od 91 životne priče koju pišu osobe s invaliditetom, djeca s teškoćama u razvoju, njihova braća i sestre, roditelji, prijatelji, stručnjaci, studenti. Na kraju knjige uz dvije recenzije može se pronaći kazalo ispravne terminologije i bonton ponašanja prema osobama s invaliditetom", kazala je Fenu Bagarić.

Tijekom promocije uz Anđelku Franjičić koja je čitala ulomke knjige priređen je i glazbeni program u kojem su nastupili Karla Radoš, Marija Nevistić i Stipan Ćurčić-Ćipa.

Prihod od prodaje knjiga ide za pomoć i podršku osobama s invaliditetom i djeci s poteškoćama u razvoju.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!