Kultura     | 17.04.2021. 11:33 |

Otvorena izložba karikatura 'Uborak - da nije žalosno bilo bi smiješno'

FENA Ivana Banovic

MOSTAR, 17. travnja (FENA) - "UBORAK – da nije žalosno bilo bi smiješno!" naziv je izložbe karikatura Udruženja građana "Jer nas se tiče" koja je u subotu otvorena u Mostaru.

Na izložbi su predstavljeni najzanimljiviji, ali i najnelogičniji događaji tijekom borbe građana i građanki Mostara da se deponija na Uborku zatvori i konačno izmjesti na drugu lokaciju.

- Nakon niza drugih projekta odlučili smo da i na ovakav način prikažemo našu svakodnevnicu, svakodnevnicu ljudi oko deponije i građana Mostara. Željeli smo na jedan šaljiv način prikazati ono što oni proživljavaju i sa čime se neki svjesno, a neki nesvjesno susreću tijekom svog života u gradu Mostaru - kazao je predsjednik Udruženja 'Jer nas se tiče" Omer Hujdur.

Naglasio je kako ovom izložbom još jednom podsjećaju nadležne da su odgovorni za rješavanje problema deponije na Uborku te da tužba protiv građana i građanki Mostara treba biti povučena.

Pritom je naglasio kako je Udruženju "Jer nas se tiče" najavljeno održavanje tematske sjednice Gradskog vijeća na kojoj će se odlučiti o daljnjim koracima oko deponije Uborak, tj. ide li ona u gašenje.

 Hujdur je predstavio i ostale eko akcije Udruženja no, kako kaže, bit i srž njihovog djelovanje je deponija Uborak.

Iz Udruženja građana "Jer nas se tiče" pozvali su još jednom građane da pokažu da im nije svejedno i da ih se tiče jer, naglašavaju, "Uborak je problem svih nas".

(FENA) I. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana