Bosna i Hercegovina     | 16.04.2021. 16:11 |

Nastavlja se izgradnja objekta kolektivnog stanovanja na Šipu

FENA Saopćenje

 SARAJEVO, 16. aprila (FENA) - Nakon višegodišnjeg zastoja, nastavlja se projekt izgradnje stanova namijenjenih za stambeno zbrinjavanje interno raseljenih porodica s područja općine Centar.

Ministrica za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice KS Ivana Prvulović izjavila je da su u protekla tri mjeseca uspjeli otkloniti prepreke pravne i finansijske prirode za nastavak izgradnje objekta kolektivnog stanovanja za stambeno zbrinjavanje interno raseljenih porodica i porodica u stanju socijalne potrebe na lokalitetu Šip.

- Danas je potpisan Aneks Ugovora o nastavku realizacije projekta. Na izgradnju tog objekta čekaju porodice koje preko 20 godina borave u kolektivnim centrima u Kantonu Sarajevo. Neke od njih su trenutno smještene u Kolektivnom centru u Hrasnici. Očekujemo da će u tekućoj godini biti završeni svi radovi i da ćemo osigurati da ove interno raseljene porodice usele u stanove na lokalitetu Šip najkasnije krajem godine - rekla je Prvulović.

Pomenuti Aneks Ugovora ministrica Prvulović potpisala je danas s načelnikom Općine Centar Srđanom Mandićem i pomoćnikom direktora Fonda za izgradnju stanova za članove porodica šehida i poginulih boraca, ratne vojne invalide, demobilizirane borce i prognane osoba Harisom Hasanagićem.

Općina Centar, kao partner u tom projektu, učestvuje u monitoringu njegove implementacije. Općina će također formirati Komisiju za tehnički prijem izvedenih radova, izdati upotrebnu dozvolu za predmetni objekat, izvršiti etažiranje novoizgrađenog objekta i snositi pripadajuće troškove navedenog.

Implementator projekta je Fond Kantona Sarajevo za izgradnju stanova za članove porodica šehida i poginulih boraca, ratne vojne invalide, demobilizirane borce i prognane osobe, a nadzorni organ je Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo.

Izgradnju objekta finansira Ministarstvo za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice KS, saopćeno je iz Općine Centar.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

M:tel: Telefoni na rate već od 5,29 KM!