Sport     | 16.04.2021. 14:29 |

Sloboda dočekuje Gračanicu u 24. kolu rukometne PL BiH

FENA Saopćenje

TUZLA, 16. aprila (FENA) - Rukometaši Slobode i Gračanice u nedjelju će igrati kantonalni derbi u okviru 24. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine 

Utakmica će se igrati u Maloj dvorani SKPC Mejdan, bez prisustva publike, s početkom u 16 sati i 30 minuta, saopćeno je iz RK Sloboda.

Na press-konferenciji obratili su se trener Davor Kadić, te igrači Slobode Dražen Stojanović i Damir Halilković.

Trener Slobode Davor Kadić naglasio je da je ovaj meč "derbi u pravom smislu te riječi, te da će se pobjednik svakako približiti mjestu na tabeli koje vodi u neko od europskih takmičenja naredne sezone. 

- Mislim da se ekipe dovoljno dobro poznaju i da smo svi svjesni važnosti ove utakmice. U ekipi vlada prava sportska atmosfera. Imamo određenih problema s povredama igrača, ali bez obzira u kojem sastavu istrčimo na parket uradit ćemo sve da bodovi ostanu u Tuzli, a sve kako bi se približili našem zacrtanom cilju - rekao je Kadić.

Golman Slobode Dražen Stojanović ističe da bi ovaj meč mogao odlučiti putnika u Evropu.

- Utakmica s Gračanicom je možda i utakmica sezone. Gračanica je veoma dobar protivnik koji ima odličnu i dobro posloženu ekipu s velikom disciplinom u odbrani i napadu. Mi ovu utakmicu dočekujemo u dobrom raspoloženju, izaći ćemo na teren i boriti se za svaku loptu. Sve u svemu, bit će to prava muška utakmica - kazao je Stojanović.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'