Sport     | 16.04.2021. 11:21 |

FK Sarajevo reagiralo povodom delegiranja arbitra Mujića za derbi protiv Borca

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 16. marta (FENA) - Fudbalski klub Sarajevo izrazio je nezadovoljstvo povodom delegiranja Elvisa Mujića za derbi 26. kola Premijer lige protiv Borca, koji se igra u subotu na stadionu "Asim Ferhatović-Hase".

Nezadovoljni su "činjenicom da je suđenje ovako važne utakmice čiji ishod utiče na razliku između prvoplasirane i drugoplasirane ekipe, pripalo arbitru Mujiću zbog očiglednih i brojnih grešaka imenovanog u tekućoj sezoni ali i prethodnima, o čemu je više puta svjedočila brojna sportska javnost".

Iako su svjesni da do promjene službenih osoba, koje je delegirao NSFBiH neće doći, FK Sarajevo želi istaći sumnju da će "integritet takmičenja biti narušen odlukama kompromitirane osobe".

Također, FK Sarajevo obavještava navijače i cjelokupnu sportsku javnost da će sve eventualne nepravilnosti ovog i narednih susreta prijaviti nadležnim komisijama UEFA-e, sportskim prijateljima i partnerima kluba u cijelom svijetu.

U proteklom periodu ostvaren je kontakt s predstavnicima organizacije SportRadar čiji primarni cilj je zaštita integriteta sportskih takmičenja na globalnom nivou.

- Podsjećamo, u novembru 2019. godine FK Sarajevo tražio je izuzeće navedenog arbitra na utakmici 16. kola, nakon što Mujić kao glavni sudac nije prekinuo susret u kojem je prvotimac FK Sarajevo pogođen u glavu tupim predmetom. Međutim zahtjev upućen NSFBiH tada nije uvažen - saopćeno je iz FK Sarajevo. 

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'