Regija     | 15.04.2021. 19:56 |

Ugostitelji CG : Dozvolite više od dvije osobe za stolom i služenje u objektima

FENA Internet

PODGORICA, 15. aprila (FENA) - Ugostitelji Crne Gore pozdravili su namjeru zdravstvenih vlasti da razmotri njihove zahtjeve u vezi sa produženjem radnog vremena ugostiteljskih objekata.

Kako su naveli, predstavnici NVO "Ugostitelji Crne Gore" i Ministarstva zdravlja te zemlje sastali su se u cilju rješavanja ključnih problema s kojima se više od godinu suočava sektor ugostiteljstva i hotelijerstva.

Teme sastanka bile su epidemiološke mjere u cilju suzbijanju koronavirusa, a koje se najviše odnose na ograničenje rada ugostiteljskih objekata, zbog čega su ugostitelji, kao što su više puta kazali, na rubu egzistencije.

"Tokom sastanka naišli smo na veliko razumijevanje Ministarstva zdravlja u vezi sa zahtjevima ugostitelja u cilju prevazilaženja nagomilanih problema", saopćila je NVO "Ugostitelji Crne Gore".

Iako svjesni aktuelne epidemiološke situacije, navode da pozdravljaju namjeru zdravstvenih vlasti da razmotre zahtjeve "Ugostitelja Crne Gore" u vezi sa produženjem radnog vremena ugostiteljskih objekata.

"Kako bi, koliko toliko, umanjili posljedice sa kojima se suočava naš sektor zahtijevamo i da nam se dozvoli da se za istim stolom nalazi više od dvije osobe, ali i da se omogući služenje gostiju i unutar ugostiteljskih objekata", navode u saopštenju.

Vjeruju, kako navode, da će, zbog poboljšanja epidemiološke situacije, zahtjevi "Ugostitelja Crne Gore" biti prihvaćeni i da će već sutra biti predstavljeni na press konferenciji Ministarstva zdravlja i Instituta za javno zdravlje.

"Ukoliko se primijene mjere koje smo predložili možemo reći da ćemo raditi u povoljnijem poslovnom ambijentu", dodali su u saopštenju.

Navode i da je tokom današnjeg sastanka s predstavnicima Ministarstva zdravlja iznesen prijedlog zajedničke kampanje s ciljem podizanja svijesti o značaju vakcinacije, prenosi RTCG.

(FENA) N. M.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana