Bosna i Hercegovina     | 15.04.2021. 17:09 |

Mostarski Napredak čestitao Svjetski dan umjetnosti

FENA Saopćenje

MOSTAR, 15. travnja (FENA) - Hrvatsko kulturno društvo Napredak- Glavna podružnica Mostar čestitalo je Svjetski dan umjetnosti te istaklo kako je taj dan međunarodna proslava likovnih umjetnosti koju je proglasila Međunarodna umjetnička udruga (IAA /AIAP), partnerica UNESCO-a, kako bi promicala svijest o kreativnim aktivnostima širom svijeta.

"Nažalost i ove godine obilježava se u znaku krize izazvane pandemijom virusa covid-19, a što je za sve umjetnike poseban izazov. Kultura ostaje trajna potreba čovjeka unatoč svim nedaćama jer u doba krize kultura je važnija nego ikad. Kada je čovjek zatvoren u svom domu putem interneta ima pristup glazbi, filmovima, knjigama, predstavama, to za njega predstavlja utjehe i nadu, čini ga psihički jačim i snaži njegov optimizam", stoji u priopćenju.

Hrvatsko kulturno društvo Napredak- Glavna podružnica Mostar tijekom proteklih godinu dana svojim je brojnim kulturnim sadržajima, napose Napretkovim tjednom kulture, nastojala dati i davat će svoj konkretan doprinos, poručuju iz Napretka.

Inače, kako navode, za Svjetski dan umjetnosti odabran je 15. travnja, datum na koji se 1452. rodio veliki renesansni umjetnik Leonardo Da Vinci, a obilježava se od 2012. godine na inicijativu IAA - International Association of Art, nevladine organizacije koja je službeni partner UNESCO-a.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'