Bosna i Hercegovina     | 15.04.2021. 14:24 |

Vlada HBŽ: Potrebna daljnja harmonizacija propisa o oružju i streljivu

FENA Saopćenje

LIVNO, 15. travnja (FENA) - Vlada Hercegbosanske županije (HBŽ) na sjednici u četvrtak razmatrala je i utvrdila Prednacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o oružju i streljivu HBŽ-a koji će u formi nacrta biti upućen u skupštinsku proceduru, a razlog donošenja izmjena i dopuna Zakona nalazi se u potrebi daljnje harmonizacije propisa o oružju i streljivu na području BiH.

Donesena je i Odluka o davanju ovlaštenja ministru unutarnjih poslova Hercegbosanske županije da uime Vlade HBŽ-a sa Sindikatom djelatnika MUP-a u ovoj županiji potpiše Kolektivni ugovor za uposlenike u Ministarstvu unutarnjih poslova HBŽ-a, priopćeno je iz županijske Vlade.

Nakon razmatranja Vlada je utvrdila prijedlog Izvješća o izvršenju Rebalansa proračuna HBŽ-a za razdoblje od 1. siječnja do 31. prosinca 2020. godine koje će biti upućeno u Skupštinsku proceduru na daljnje postupanje.

Također, Vlada je razmatrala i primila k znanju Izvješće o realizaciji Programa o izmjeni i dopuni Programa transfera financijskih sredstava "Obrazovanje od značaja za županiju" za 2020. godinu.

U dijelu sjednice Vlada je donijela Odluku o davanju suglasnosti ministrici znanosti, prosvjete, kulture i sporta HBŽ-a da sa Samostalnim sindikatom osnovnog odgoja i obrazovanja HBŽ-a potpiše Sporazum o produženju važenja Kolektivnog ugovora za djelatnost osnovnog odgoja i obrazovanja na period do 1. srpnja 2021. godine.

Poslije razmatranja Vlada je primila k znanju Izvješće o radu povjerenstva Programa javnih investicija HBŽ.

Na prijedlog Županijskog Odbora za razvoj kojeg predstavlja županijski koordinator za razvoj, Vlada je razmatrala i primila k znanju Izvješće o razvoju s provedbom Strategije razvoja HBŽ-a za 2020.godinu.

Nakon razmatranja prijedloga Vlada je donijela Zaključak kojim se zadužuje Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Hercegbosanske županije da aneksima produži valjanost postojećih ugovora o privremenom korištenju lovištima do okončanja postupka javnog poziva za dodjelu gospodarskih/sportskih lovišta na koncesiju/zakup, a najdulje godinu dana.

Ministarstvo se također zadužuje da gospodarska lovišta koja do sada nisu bila dana na privremeno korištenje, odnosno za koja nisu sklopljeni Ugovori o privremenom korištenju za proteklo razdoblje, dadne na privremeno korištenje "ŠGD Hercegbosanske šume d.o.o. Kupres" do okončanja postupka javnog pozivu za dodjelu gospodarskih lovišta na koncesiju, a najdulje godinu dana, te da pokrene dijalog s općinom Glamoč/OV Glamoč za iznalaženje rješenja u vezi s davanjem prethodne suglasnosti na pokretanje postupka dodjele gospodarskih lovišta na koncesiju s područja općine Glamoč, stoji u priopćenju.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana