Bosna i Hercegovina     | 15.04.2021. 13:49 |

Turković razgovarala s pomoćnikom državnog sekretara SAD Phillipom Reekerom

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 15. aprila (FENA) - Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković razgovarala je s v.d. pomoćnikom državnog sekretara Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Phillipom Reekerom.

Reeker je ministricu Turković službeno obavijestio o odluci predsjednika SAD-a Joa Bidena da povuče američke vojnike iz misije u Afganistanu do 11. septembra ove godine.

Oružane snage Bosne i Hercegovine su dio međunarodne koalicije, te već godinama učestvuju u mirovnoj misiji u ovoj državi s ograničenim brojem vojnika. Reeker je zahvalio Bosni i Hercegovini na partnerstvu i doprinosu naše zemlje ovoj misiji.

Ministrica Turković je izrazila zadovoljstvo što je i BiH svrstana u partnerske zemlje koje su doprinijele izgradnji mira i stabilizaciji u okviru međunarodne misije.

Reeker je ovu informaciju, obzirom da je BiH dio međunarodne mirovne koalicije, ministrici Turković prenio i prije nego je ona javno objavljena, te je ona prenesena Predsjedništvu Bosne i Hercegovine na dalje postupanje - saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću MVP BiH.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo