Stranačke aktivnosti     | 15.04.2021. 13:28 |

Saopćenje za javnost SDS-a

FENA Saopćenje

Zbog čega Vlada Republike Srpske, resorno ministarstvo i Boračka organizacije RS ignorišu inicijativu demobilisanih boraca Vojske RS, koju je potpisalo tri hiljade boraca, upitao je danas Davor Šešić, poslanik SDS u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Šešić navodi da su inicijativu u kojoj se traži izmjene Zakon o borcima, smjena ministara rada i boračko-invalidske zaštite Duška Milunovića i drugačija raspodjela finansijskih sredstava boračkim organizacijama demobilisani borci u Narodnu skupštinu predali prije nekoliko dana.

„Da li je moguće da o inicijativi koju je potpisalo tri hiljade boraca koji su nezadovoljnih radom resornog ministarstva i Boračke organizacije Republike Srpske niko od prozvanih nema da kaže nijednu riječ“, upitao je Šešić.

On kaže da je ovo još jedan dokaz ignorantskog odnosa prema interesima boračke populacije u Republici Srpskoj.

On je istakao da, ako već Vlada i resorno ministarstvo ne žele da zastupaju interes boraca, to mora činiti Boračka organizacija.

„Najveća odgovornost za loš položaj boračke populacije leži u čelnim ljudima Boračke organizacije. Oni sjede u svojim foteljima imaju određena primanja i postaju organ vlasti. Koliko su zainteresovani za poslove koje bi trebali obavljati govori i izjava predsjednika Skupštine Boračke organizacije RS koji je nedavno izjavio da uopšte ne zna šta se dešava sa izgradnjom Centralnog spomen -obilježja borcima Vojske RS“ kaže Šešić.

On navodi da jučerašnja smrt boraca prve kategorije Rajka Delića, koji je u ratu izgubio tri brata, oslikava u kako teškim uslovima žive demobilisani borci Vojske RS.

„Sramota je da je Delić živio 15 godina u izuzetno teškim uslovima i da je gladovao, a da lokalna zajednica Boračka organizacija i Vlada RS ništa nisu poduzeli da mu pomognu“, rekao je Šešić.

Sektor za
politiku i medije

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo