Kultura     | 15.04.2021. 13:39 |

Počela audicija novoosnovanog teatra SUM-a za prijem novih članova (VIDEO)

FENA Cvita Kusić

MOSTAR, 15. travnja (FENA) - Novoosnovani teatar Sveučilišta u Mostaru (SUM) 15. i 16. travnja organizira audiciju za prijem novih članova te ujedno i za prvi projekt - autorsko djelo Valerije Bago, predstavu "Samo me čekaj dugo".

Autorica Bago kaže kako su studenti i ranije bili aktivni što se tiče teatra i glume.

- Pisali su predstave, književno-umjetničke performanse, ali za vrijeme pandemije koronavirusa nekako je sve stalo i tada sam došla na ideju da napišem predstavu, a zajedno s kolegicom Tinom Laco da osnujemo nešto novo i stvorimo prostor mladim ljudima koji gaje ljubav prema kazalištu - kazala je u izjavi za Fenu autorica Bago.

Na audiciju su se mogli prijaviti studenti SUM-a koji vole kazalište i glumu, uživaju biti na sceni ili iza scene, oni koji žele učiti o kazalištu i sudjelovati u procesu stvaranja predstave, kao i u različitim kulturnim projektima o događanjima.

Jedan od njih je i Ivan Prskalo, student na Filozofskom fakultetu SUM-a, koji kaže kako voli glumu i voli biti na sceni, te kako mu se sviđa što je njemu i njegovim kolegama koji dijele iste afinitete pružena prilika koju će, nada se, iskoristiti u punom smislu.

Na audiciju je došla i Mirjana Milić, studentica Filozofskog fakulteta, koja je već ranije sudjelovala u pisanju i izvođenju predstava.

- Ovo mi je još jedno iskustvo da upotpunim sve što još želim doživjeti na kazališnim scenama - kazala je Milić.  

Ivan Dugandžić, student na Filozofskom fakultetu SUM-a i jedan od kandidata na audiciji, također je izrazio zadovoljstvo i radost što je studentima dana mogućnost da sudjeluju u ovakvim projektima. 

Koordinatorica za kulturu Studentskog zbora SUM-a izrazila je zadovoljstvo brojem prijava studenata, a s obzirom da je, kakao je rekla, audicija organizirana u dva dana, nada se da će odziv biti doista velik.  

Organizatori ističi kako nikakve posebne pripreme nisu bile potrebne za prijavu na audiciju, a jedino što je trebalo je volja, malo uloženog vremena i puno ljubavi prema umjetnosti.

Audicija se danas održava u Amfiteataru Sokrat, dok će u petak, 16. travnja u 10 sati, biti održana u učionici 26 na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. 

Pogledajte http://www.fena.ba/video/5718

Preuzmite https://drive.google.com/drive/folders/1jy98N6khK7aJDp9in5ga1UZ0hPda18UO?usp=sharing

(FENA) C. K.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta