Bosna i Hercegovina     | 15.04.2021. 10:43 |

Nezavisni blok najoštrije osuđuje pozive na prekrajanje granica

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 15. aprila (FENA) - Predsjedništvo Nezavisnog bloka je na vanrednoj sjednici najoštrije osudilo i odbacilo aktivnosti sa “non paperom” koji poziva na nove podjele i prekrajanje granica u našem regionu, te pozvalo evropske institucije i institucije Republike Slovenije da se hitno očituju o ovom otvorenom pozivu na rat.

U saopćenju Nezavisnog bloka se navodi da “ko god razmišlja i predlaže podjelu Bosne i Hercegovine, taj priziva novi rat“.

-Ne može biti prekrajanja granica bez rata, na to nas uči historija na ovim prostorima, i umjesto da se u Bosni i Hercegovini i za Bosnu i Hercegovinu prizivaju evropske ideje i vrijednosti, nacionalisti iz Slovenije vraćaju nas u mrak velikosrpske i velikohrvatske prošlosti – smatraju u Nezavisnom bloku.

U toj stranci vjeruju da je budućnost BiH u NATO-u i EU, a "poruke od nacionalista iz zemalja EU su dodatni signal i američkoj administraciji da zaštiti mir i stabilnost na ovim prostorima".

-Ovaj 'non paper' je šokantan i priznaje genocid i najveće ratne zločine u Evropi nakon Drugog svjetskog rata kao politički cilj i to je civilizacijska i demokratska sramota - izjavio je predsjednik Nezavisnog bloka Senad Šepić.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana