Bosna i Hercegovina     | 15.04.2021. 09:27 |

TBO ZDK-a: Opstanak države BiH bila je najveća pobjeda Armije RBiH

FENA Vehid Begunić

ZENICA, 15. aprila (FENA) - Koordinacija temeljnih boračkih organizacija Armije Republike Bosne i Hercegovine Zeničko-dobojskog kantona čestitala je svim bivšim pripadnicima 15. april – Dan ARBiH i 29. godišnjicu formiranja ARBiH.

-Kada je bilo najteže, sinovi Bosne su ulijevali nadu. Kada su nam razvlačili pamet, sinovi Bosne ostali su pribrani u najtežim momentima života. Vi ste dokazali da je najčasnije bilo živjeti - kazao je na današnjoj pres-konferenciji predsjednik TBO ZDK-a Nazim Bečirević.

Dodao je kako su pripadnici Armije RBiH u proteklom ratu i agresiji pokazali šta znači voljeti svoju domovinu.

Potpredsjednik Jedinstvene organizacije boraca ZDK-a Tahir Šabić istakao je kako je 15. april 1992. godine jedan od najznačajnijih datuma u hiljadugodišnjoj historiji BiH.

-Taj događaj bio je prijelomnica u kojoj su najbolji sinovi i kćeri naše domovine, poslije stoljeća borbe za interese tuđinskih, propalih carstava i država napokon stali pod zastavu suverene i nezavisne BiH - poručio je Šabić.

Naglasio je da je opstanak države BiH najveća pobjeda Armije RBiH.

ARBiH, podvukao je, bila je nastavljač slavne antifašističke tradicije te je kao takva učestvovala i na vojnoj paradi u povodu Dana pobjede nad fašizmom 9. marta 1995. godine.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo