Bosna i Hercegovina     | 15.04.2021. 09:19 |

Brčko: Usvojena odluka o poduzimanju aktivnosti za izgradnju novog mosta

FENA Saopćenje

BRČKO, 15. travnja (FENA) - Na sjednici Skupštine Brčko distrikta BiH usvojena je odluka o poduzimanju aktivnosti za iznalaženje rješenja za izgradnju novog mosta preko rijeke Save koji će povezati Brčko i Gunju.

Predsjednik Skupštine Siniša Milić kazao je da se radi o inicijalnom aktu čijim usvajanjem su stvoreni uvjeti za održavanje međunarodnih razgovora između BiH i Hrvatske o izgradnji mosta, te da očekuje da će se ti razgovori ubrzo dogoditi u Brčkom, priopćeno je iz Skupštine Distrikta.

"Ova odluka rezultat je nedavnog posjeta Brčkom resornog ministra Vojina Mitrovića, koji je iskazao veliki interes svog ministarstva i Vijeća ministara BiH za realizaciju ovog projekta", naglasio je Milić.

Dodao je da se ovom odlukom stavlja izvan snage odluka kojom je Skupština dala ovlast Javnom poduzeću "Ceste Brčko" da uradi rekonstrukciju postojećeg mosta, te da to ne znači da ovo poduzeće neće imati svoju ulogu u procesu izgradnje novog mosta ako to bude dogovor BiH i Hrvatske.

Potporu zastupnika dobili su i Program rada Vlade za ovu godinu i Izvješće o radu Vlade u prošloj godini, kao i prijedlog Opće politike Brčko distrikta za razdoblje od 2020. do 2024. godine.

U prvom čitanju usvojene su dopune Zakona o parničnom postupku i Zakona o radu, kao i izmjene Zakona o mjesnim zajednicama, a razmatrana je i informacija o epidemiološkoj situacija u Distriktu koja je ocijenjena složenom.

Skupština će šesto redovito zasjedanje nastaviti za 14 dana kada će razmotriti preostale četiri točke dnevnog reda, stoji u priopćenju.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo