Svijet     | 14.04.2021. 16:47 |

Putin primio drugu dozu vakcine protiv COVID-19

FENA Internet

MOSKVA, 14. aprila (FENA) - Ruski predsjednik Vladimir Putin saopćio je da je primio drugu dozu vakcine protiv COVID-19,  tri sedmice nakon što je primio prvu dozu.

Ruski čelnik objavio je da je vakcinisan, što je držano van očiju javnosti, na sjednici Ruskog geografskog društva u srijedu, na kome je učestvovao putem video linka.

-  Upravo sada, prije ulaska u ovu dvoranu, primio sam drugu dozu vakcine. Nadam se da će sve biti u redu. Čak se ni ne nadam koliko sam siguran u to - kazao je Putin.        

Putin je primio prvu dozu vakcine protiv koronavirusa 23. marta, također bez prisustva kamera, a Kremlj nije objavio koju je od tri vakcine trenutno odobrene za upotrebu u Rusiji predsjednik primio.

Imunizacija ruskog čelnika uslijedila je nekoliko mjeseci nakon pokretanja široke kampanje vakcinacije protiv COVID-9 u Rusiji - u odgodi koja je zbunila mnoge, dok neki kritičari tvrde da je to doprinijelo ionako prisutnoj nevoljnosti građana prema vakcinaciji.

Ruske vlasti dale su regulatorno odobrenje za tri vakcine domaće proizvodnje - Sputnik V, EpiVacCorona i CoviVac, prenosi AP.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'