Stranačke aktivnosti     | 14.04.2021. 14:50 |

Saopćenje za javnost Demokratske fronte (DF)

FENA Saopćenje

Vijećnica Demokratske fronte u Općinskom vijeću Srebrenice Dželaludina Nukić reagirala je na saopćenje Naše stranke u kojemu su na maliciozan način iznesene optužbe o koaliranju DF-a sa negatorima genocida.

"Ja sam se nakon lične tragedije i genocida koji sam preživjela odlučila vratiti u Srebrenicu. Vjerujte da mi nije bilo lako, i da je svaki da teško živjet ovdje. I svaki dan se borimo da dobijemo svoja prava, da u nemogućim uslovima pomognemo ljudima koji su se vratili ovdje. Mnogo mi je žao kada čujem ovo što je Predrag Kojović danas izjavio. I teško mi je. Lako je govoriti iz udobne fotelje iz Sarajeva i sa neke ogromne plate dijeliti lekcije ljudima koji žive ovdje, i koji moraju nalaziti načina da pomognu sami sebi", kazala je Nukić.

"Gospodine Kojoviću, vi kad koalirate sa nekim u Sarajevu, vi to radite radi malo više moći, i nekih pozicija za svoje stranačke kolege, i radi službenih kola. Mi kad to radimo ovdje, moramo raditi da preživimo. Radimo samo da bi nam opština obezbijedila osnovne životne uslove. Svakome je jasno da oni nisu naš izbor i naša volja, već nas je nužda natjerala. A vi ako mislite da vam je ljudski govoriti nama koji smo preživjeli genocid da volimo negatore genocida, e pa vi to nastavite govoriti, vama na dušu", zaključila je Nukić.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'