Stranačke aktivnosti     | 13.04.2021. 16:43 |

Saopćenje za javnost SDS-a

FENA Saopćenje

Stanić: Rukovodstvo Doma zdravlja odgovorno za propast 1300 doza vakcina

Informacija da je u Domu zdravlja u Prijedoru zbog gubitka električne energije propalo 1300 doza vakcina je primjer nevjerovatne bahatosti, nestručnosti i neznanja o kom stalno govorim – istakao je dr Slobodan Stanić, predsjednik Odbora za zdravstvo SDS.

„Da su obezbijedili višestruko napajanje strujom sa dvije trafo stanice, što kao prioritet imaju pravo, da su ustanovili rezervno napajanje, koje automatikom uključuje agregat pri nestanku, da su zadužili odgovorne koji bi vodili brigu da agregat ima goriva i ulja, da su vršili redovne provjere, da su ugradili alarmne sisteme koji reaguju na pad temperature putem mobilnih telefona, ovo se ne bi dogodilo. Nijedan izgovor vas neće spasiti od odgovornosti, gospodo“ – kazao je dr Stanić.

On kaže da neko zbog ovoga može platiti zdravljem, ali i životom.

„Ako se bilo ko od 1360 građana Prijedora koji su se trebali revakcinisati razboli, apsolutna je odgovornost direktora Doma Zdravlja Prijedor i njegovih saradnika. U ovakvoj situaciji nestašice vakcina, ovakav događaj ima sve elemente krivičnog djela nesavjesnog postupanja! Zbog toga što nema odgovornosti, ni kazni, ovakvi događaji se stalno ponavljaju!“ – zaključio je Stanić.

Sektor za politiku i medije

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo