Bosna i Hercegovina     | 13.04.2021. 16:15 |

Srebrenica - Potpisan koalicioni sporazum o formiranju vlasti

FENA Kadira Šakić

SREBRENICA 13. aprila (FENA) - Načelnik općine Srebrenica Mladen Grujičić, predstavnik lokalnog SNSD-a Radomir Pavlović i odbornici incijative „Moja adresa Srebrenica“ danas su u Srebrenici potpisali koalicioni sporazum o formiranju lokalne vlasti.

Predsjednik kluba odbornika „Moja adresa Srebrenica“ Zulfo Salihović kazao je Feni da koalicionim sporazumom se obavezuju dva politička bloka na zajednički rad i saradnju u Skupštini općine Srebrenica.

- Sporazumom su definirane raspodjele pozicija u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti, i što je veoma bitno za sporazumom je precizirana saradnja i zajednički rad na iznalaženju dodatne finansijske podrške sa svih nivoa vlasti. Sastavni dio ovog sporazuma jeste i Aneks koji je pripremljen i kojeg će potpisati predsjednik stranke SDA Bakir Izetbegović i predsjednik SNSD-a Milorad Dodik. Taj Aneks se odnosi na osiguranje dodatnih finansijskih sredstava koja će biti namijenjena za ekonomski oporavak Srebrenice - rekao je Feni Salihović.

Sjednica Skupštine općine Srebrenica trebala bi biti održana sutra, na kojoj će biti imenovan zamjenik načelika Općine, predsjednik Skupštine i načelnici odjeljenja Općinske uprave Srebrenica. 

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo