Bosna i Hercegovina     | 13.04.2021. 15:36 |

Gradonačelnici Brčkog i Bijeljine razgovarali o infrastrukturnim projektima

FENA Saopćenje

BRČKO, 13. aprila (FENA) - Aktuelne teme u Brčko distriktu BiH i gradu Bijeljini koje se odnose na privredni ambijent, komunalna pitanja i infrastrukturne projekte koji se realizuju bile su teme sastanka gradonačelnika Brčko distrikta BiH Eseda Kadrića i gradonačelnika Bijeljine Ljubiše Petrovića, koji je održan danas u Brčkom.

S obzirom da su dvije lokalne zajednice naslonjene jedna na drugu, kako geografski tako i u drugim segmentima života, iskazana je namjera za intenzivnijom saradnjom.

Razgovarano je o autoputu Beograd – Sarajevo, odnosno dionici koja će proći kroz ove lokalne zajednice, razmijenjena su iskustva o postupku eksproprijacije i drugim pripremnim radnjama za realizaciju ovog velikog projekta u oblasti putne infrastrukture, saopćeno je iz Vlade Brčkog.

Ostale teme, kako navode, odnosile su se na pozitivne politike i uspješne projekte koje provode lokalne zajednice pa je tako delegaciji iz Bijeljine predstavljena podsticajna politika u realnom sektoru koja se provodi u Brčkom, pogodnosti koje će donijeti projekt revitalizacije "Luke Brčko", kao i izgradnja mosta preko rijeke Save Brčko – Gunja, a nezaobilazna je bila i tema o posljedicama koje je izazvala pandemija koronavirusa i podsticajnim mjerama koje provodi Brčko distrikt BiH.

Dogovorena je daljnja saradnja na operativnom nivou između dvije lokalne zajednice kao i uzvratna službena posjeta delegacije Distrikta gradu Bijeljini u narednom periodu, stoji u saopćenju.

 

(FENA) N. M.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo