Bosna i Hercegovina     | 13.04.2021. 15:24 |

Tadić i dužnosnici MRMKS-a o regionalnoj saradnji u predmetima ratnih zločina

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 13. aprila (FENA) - Glavna tužiteljica Tužiteljstva Bosne i Hercegovine Gordana Tadić zajedno sa rukovoditeljem Posebnog odjela za ratne zločine Milankom Kajganićem, putem video-konferencije, održala je radni sastanak sa dužnosnicima tužiteljstva pri Međunarodnom rezidualnom mehanizmu za krivične sudove (MRMKS).

Na sastanku je glavna tužiteljica prezentirala rad i aktivnosti Tužiteljstva BiH u protekloj i ovoj godini, sa akcentom na predmete u kojima je realizirana saradnja sa tužiteljstvom MRMKS, predmete koji su u ranijem periodu dostavljeni iz MKSJ/MRMKS putem predmeta Kategorije "2", ili su na drugi način bili predmeti saradnje dvaju tužiteljstava.

Aktivnosti radnog sastanka odnose se na pripremu izvještaja koje glavni tužitelj pri MRMKS Serge Brammertz prezentira u Vijeću sigurnosti UN-a.

Glavna tužiteljica istakla je značaj regionalne saradnje u predmetima ratnih zločina i podrške tužiteljstva pri MRMKS u jačanju instrumenata saradnje.

Tužiteljstvo BiH i tužiteljstvo pri MRMKS, imaju aktivnu i kontinuiranu saradnju u zajedničkim naporima da se spriječi nekažnjivost za ratne zločine, saopćeno je iz državnog tužiteljstva.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'