Kultura     | 13.04.2021. 13:59 |

Objavljeni pobjednici konkursa časopisa 'Avlija' za neobjavljenu pjesmu i priču

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 13. aprila (FENA) - Časopis "Avlija" objavio je rezultate 10. međunarodnog konkursa za najbolju neobjavljenu pjesmu i priču u regionu za prošlu godinu na bosanskom, srpskom, hrvatskom i crnogorskom jeziku.

Prvo mjesto za najbolju neobjavljenu pjesmu podjelili su Nina Jovetić iz Sutomora sa pjesmom ''Voda'' i Nikica Banić iz Inđije sa pjesmom ''Gurman i laste''. Drugo mjesto dijele Saira Velagić iz Cazina sa pjesmom ''Ti i ja'' i Amela Mustafić iz Sarajeva sa pjesmom ''Ruke''.

Igor Divković iz Zagreba sa pjesmom ''U mome (k)raju'' i Senadin Pupović iz Podgorice sa pjesmom ''Sreća'' dijele treće mjesto. 

Prvo mjesto  za najbolju priču dijele Ivan Katić iz Splita sa pričom ''Svakodnevnica'' i Mirza Herco iz Breze sa pričom ''U zbornici, uz kahvu'', dok su drugo mjesto podijelili Ana Stjelja iz Beograda sa pričom ''Beogradski mistik'' i Ilma Garankić iz Zavidovića sa pričom ''Aman i David''

Treće mjesto dijele Velid Bajramović iz Sarajeva sa pričom ''Stare cipele'' i Arnela Fazlić iz Sarajeva sa pričom ''Biće olovke'', saopćeno je iz redakcije časopisa "Avlija". 

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom