Bosna i Hercegovina     | 13.04.2021. 11:18 |

Slovenija uskoro ublažava mjere za unutarnja i vanjska putovanja

FENA Agencije

LJUBLJANA, 13. travnja (FENA) - Slovenija bi idućeg tjedna mogla ukinuti restrikcije putovanja izvan svojih statističkih regija, ali i olakšati putovanja u inozemstvo, najavio je u utorak slovenski ministar unutarnjih poslova Aleš Hojs.

"S obzirom na izuzetno dobro suradnju građana i poštivanje pravila za vrijeme zadnjeg zatvaranja mislim da ćemo već krajem ovog tjedna odlučivati o mogućem otvaranju granica statističkih regija", kazao je Hojs u emisiji "Dobro jutro" Slovenske televizije.

Zbog smirivanja epidemiološke situacije nakon 11-odnevnog lockdowna, koji je istekao u ponedjeljak, vlada je ukinula dosta prijašnjih ograničenja. Između ostalog, ukinut je i policijski sat koji je bio na snazi punih 174 dana, no zadržana je također nepopularna mjera zabrane napuštanja granica statističkih regija, osim u izuzetnim slučajevima, npr. zbog posla i hitnih potreba, prenosi Hina.

To je odlučeno jer je zemlja još u crvenoj fazi epidemije, ali se približavamo stanju kad ta mjera više neće biti potrebna, naveo je Hojs.

Što se tiče putovanja u inozemstvo, Hojs je izrazio optimizam da će se stanje poboljšati do početka ljeta, premda je epidemiološka situacija u Europi još teška, ali najavio moguće olakšice za neke kategorije građana.
Procijepljenost stanovništva do ljeta će biti tako visoka da će odmori u inozemstvu biti mogući, kazao je Hojs.

 

 

(FENA) I. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo