Bosna i Hercegovina     | 12.04.2021. 16:07 |

Brčko: Položen kamen temeljac za izgradnju sportske dvorane u Potočarima

FENA Saopćenje

BRČKO, 12. travnja (FENA) - Polaganjem kamena temeljca u ponedjeljak je obilježen početak radova na izgradnji sportske dvorane u JU Druga osnovna škola, područna škola u Mjesnoj zajednici Potočari u Brčkom, koju pohađa 110 đaka.

Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Esed Kadrić istaknuo je da je ovo jedna od pet sportskih dvorana koje se trenutno grade na području Distrikta.

"Ovo je potvrda našeg usuglašenog političkog principa o ujednačenom ulaganju na svim područjima Brčkog. Ovu školu pohađaju djeca koja gravitiraju iz pet mjesnih zajednica i ukazala se prijeka potreba da se uradi fiskulturna dvorana", kazao je gradonačelnik Kadrić, priopćeno je iz Vlade Brčko distrikta BiH.

Podsjetio je da je Vlada u prethodnom sazivu realizirala sve pripremne radnje za ovaj projekt, te istaknuo da je sadašnji saziv užurbanim aktivnostima osigurao uvjete da danas krene izgradnja.

"Nastavljamo s javnim ulaganjima i u vrijeme pandemije izgradnjom neophodne infrastrukture i stvaranjem jednakih uvjeta za sve učenike", zaključio je Kadrić.

Predsjednik Skupštine Brčko distrikta BiH Siniša Milić naglasio je da dvorana neće služiti samo za odvijanje nastave već da će imati svoju funkciju i za sportske klubove i udruge koje se rekreativno bave sportom.

"U tom smislu ovaj projekt će pokazati svoju opravdanost. Nastavit ćemo s ulaganjima  u obrazovni sustav vodeći računa da je ulaganje u materijalno-tehničke pretpostavke za odgojno-obrazovni proces samo jedan segment tog procesa. Morat ćemo u narednom razdoblju više pažnje posvetiti i kadrovskim rješenjima i ukupnoj organizaciji nastave kako bi Brčko održalo epitet područja u kome se nastavni procesi i odgoj djece odvija na kvalitetan način", zaključio je Milić.

Ravnatelj škole Mario Babić naglasio je da ova dvorana ima veliki značaj i za učenike i za nastavnike, ali i građane koji žive na ovom prostoru.

"Nadam se da će brzo biti okončani radovi jer je bilo poteškoća prilikom izvođenja nastave tjelesnog odgoja i nastavnici i učitelji su se dovijali kako na najbolji način realizirati nastavu", zaključio je Babić, stoji u priopćenju.

(FENA) N. M.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom