Svijet     | 12.04.2021. 12:51 |

Britanija ublažava mjere, Johnson traži od građana da se 'ponašaju odgovorno'

FENA Internet

LONDON, 12. aprila (FENA) - Britanski premijer Boris Johnson u ponedjeljak je zatražio od građana da se „ponašaju odgovorno“ dok se prodavnice, teretane, frizerski saloni, restorani i pivnice otvaraju nakon višemjesečnog lockdowna.

Danas se ublažavaju restrikcije koje su na snazi u Engleskoj od početka januara kako bi  se suzbilo širenje zaraze  koronavirusom povezano s novom zaraznijom varijantom virusa.

Helen Dickinson, izvršna direktorica Britanskog nabavnog konzorcija, izjavila je da su vlasnici privatnih biznisa „uzbuđeni i nestrpljivi“ zbog povratka mušterija.

U frizerskom salonu u Birminghamu, mušterija Amy Smith kazala je da je oduševljena što je konačno npravila novu frizuru.

- Sjajno je ovdje. Nosim ovaj čudni repić već nekoliko mjeseci. Kasnije idem u baštu pivnice, tako da će biti dobro - kazala je.

Brojni ljudi planiraju izaći na otvoreno i naručiti hranu i piće, uprkos nerazumno hladnom vremenu koje je donijelo snijeg u London i brojne druge regije.

Škotska, Vels i Sjeverna Irska slijede vlastite, prilično slične planove na ublažavanju lockdowna.

Britanija se suočila s najtežom evropskom epidemijom koronavirusa, uz više od 127.000 potvrđenih smrtnih ishoda, prenosi AP.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom