Bosna i Hercegovina     | 12.04.2021. 12:59 |

BH UK Network održao online seminar za nastavnike bh. dopunskih škola

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 12. aprila (FENA) - Zajednica bh. udruženja u Velikoj Britaniji "BH UK Network" tokom vikenda održala je, u suradnji sa udruženjima "Otkrij bosanski" iz Beča i "Očuvanje bosanskog jezika i kulture u Danskoj", online seminar za nastavnike bosanskohercegovačkih dopunskih škola iz Velike Britanije, Danske, Finske, Norveške i Katara. 

Nastavnici su poslušali predavanje na temu značaja i očuvanja maternjeg jezika kojeg su održali prof. mr. Azra Hodžić-Kadić i prof. dr. Halid Bulić.

Osim stručnih i veoma korisnih predavanja, predavači i nastavnici su imali priliku da govore o problematici sa kojom se susreću prilikom izvođenja nastave maternjeg jezika, najvećim izazovima za učenike, o saradnji sa roditeljima i institucijama u matici.

Polaznici seminara su iskoristili tu priliku kako bi postavili pitanja predavačima i razjasnili  nedoumice sa kojima se susreću u praksi.

Bilo je govora i o nekim  budućim zajedničkim saradnjama i projektima, sve sa ciljem poboljšanja kvaliteta nastave maternjeg jezika u dijaspori, saopćeno je iz BH UK Network.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana