Regija     | 12.04.2021. 12:09 |

U Hrvatskoj će umirovljenici dobiti covid dodatak

FENA Agencije

ZAGREB, 12. travnja (FENA) - Hrvatski premijer Andrej Plenković izvijestio je u ponedjeljak da je s predstavnicima umirovljenika dogovoren covid dodatak koji će obuhvatiti oko 850.000 umirovljenika, koji neće biti oporeziv niti predmet ovrhe, a isplata kreće krajem travnja ili početkom svibnja.
 
 "U ovim proračunskim okolnostima napravili smo ono što maksimalno možemo i nadamo se da će jednokratna isplata ipak pomoći našim umirovljenicima da donekle riješe neke svoje situacije koje su im na dnevnom redu", rekao je Plenković nakon sastanka s umirovljeničkim udrugama, javlja Hina.
 
Jednokratno novčano primanje isplatit će se radi ublažavanja posljedica uzrokovanih epidemijom covida-19. Dodatak će se isplaćivati u nekoliko kategorija, najavio je Plenković.
 
Najviši covid dodatak dobit će umirovljenici s najnižim mirovinama, tako da će se onima kojima je iznos ukupnog mirovinskog primanja do 1500 kuna (oko 375 KM) isplatiti jednokratno novčano primanje u iznosu od 1200 kuna (300 KM).
 
 Plenković je pritom naglasio da to jednokratno novčano primanje nije oporezivo, ne može biti predmet ovrhe i neće se uračunavati u prihodovni cenzus za oslobođenje od plaćanja premije dopunskog zdravstvenog osiguranja.
 
Prema procjenama, ova odluka će obuhvatiti oko 850.000 umirovljenika, a ukupan iznos koji će biti isplaćen je oko 600 milijuna kuna (oko 150 milijuna KM).

(FENA) I. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo