Bosna i Hercegovina     | 10.04.2021. 16:21 |

Tuzla - Obilježena manifestacija "Aprilski dani otpora Solina 92"

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 10. aprila (FENA) - Solinski dani otpora je manifestacija koja se tradicionalno obilježava svakog mjeseca aprila na prostoru mjesne zajednice Solina u znak sjećanja na sve patriote ove domovine, a posebno one koji su ugradili svoje živote u temelje Bosne i Hercegovine i slobode koju danas uživamo.

Naime, upravo u aprilu mjesecu 1992. godine, uvidjevši šta se sve dešava u kasarni Solina građani Mjesne zajednice Solina su se organizirali i formirali dvije čete koje su odmah nakon četvrtog aprila i Odluke tadašnje Skupštine općine Tuzla o odbrani grada sve svoje ljudske i materijalne resurse stavili na raspolaganje tadašnjem sastavu rezervne policije, teritorijalne odbrane, a zatim ušle i u sastav Armije RBiH.

Ovom prilikom a sukladno preporukama Kriznog štaba i poštivanja svih epidemioloških mjera održano je nekoliko vrlo zapaženih aktivnosti kao što su obilazak porodica šehida i poginulih boraca, socijalno ugroženih porodica, položeni su vijenci i cvijeće na obilježjima u Solini, a nisu zaboravljena ni mezarja šehida i poginuli boraca.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo