Bosna i Hercegovina     | 09.04.2021. 11:52 |

Ministarstvo za boračka pitanja KS uputilo posljednji pozdrav Jovanu Divjaku

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 9. aprila (FENA) - Ministarstvo za boračka pitanja KS objavilo je da je vijest o smrti Jovana Divjaka, generala Armije Republike Bosne i Hercegovine u penziji, duboko rastužila Sarajevo i Bosnu i Hercegovinu.

Ističu da je odlazak njihovog saborca i generala posebno rastužio borce koji su časno i hrabro branili svoj grad i državu, te koji sa ponosom mogu istaći da su u svojim redovima imali generala Jovana Divjaka.

Navode da se u periodu agresije na BiH od 1992. do 1995. Jovan Divjak, profesionalni vojnik bivše zajedničke armije, bira i stavlja u službu naše države.

- Znali smo da čovjek koji ima u tom vremenu takav osjećaj za istinu i pravdu, te toliku hrabrost i odlučnost da stane u odbranu BiH, mora biti veliki čovjek. Jovan Divjak je bio takav i takvog ćemo ga pamtiti. Nakon rata, ne posustaje i kroz svoje Udruženje „Obrazovanje gradi Bosnu i Hercegovinu“ stipendira djecu koja su u ratu ostala bez roditelja, ali i ostalu djecu koja su trpila teške posljedice ratnih razaranja i neimaštine - saopćeno je iz ministarstva.

Naglašavaju da je, vojnik po profesiji, altruista po ubjeđenju, Jovan Divjak ostavio dubok trag u životima mnogih ljudi našeg grada.

- Uvijek je širio istinu o opsadi Sarajeva, o ubijanju civila, o uništavanju jedne države. Sarajlije i Bosanci i Hercegovci su to znali, zato su ga voljeli i poštovali. Ostaće upamćen kao vojnik i čovjek koji je sebe ugradio u temelje naše domovine i za to mu šaljemo posljednje i veliko hvala. Neka mu je laka zemlja bosanska - navedeno je u saopćenju Ministarstva za boračka pitanja KS.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo