Stranačke aktivnosti     | 08.04.2021. 19:07 |

Saopćenje za javnost KO SDA

FENA Saopćenje

KO SDA: Pozivamo Srđana Mandića da se izvini građanima Sarajeva

Pozivamo Srđana Mandića, načelnika općine Centar, da se izvini građanima Sarajeva zbog njegovih novih uvredljivih izjava, ovaj put da je “Sarajevo ponovo slobodan grad”, a povodom izbora gradonačelnice Sarajeva. Reakcije zgroženih građana Sarajeva najbolje oslikavaju u kojoj mjeri je Mandićeva izjava povrijedila njihove osjećaje.

Pozivamo Mandića da se oslobodi stalne netrpeljivosti koju u svojim izjavama pokazuje prema većini građana Sarajeva, te da se okrene radu i projektima u svojoj lokalnoj zajednici. Nikakve velike riječi, kao ni uvrede kojima je nažalost sklon a koje pokazuje od kad je postao načelnik, neće prikriti niti zamaskirati njegov nerad. Svoju energiju i vrijeme bi, umjesto u bjesomučno i besmisleno pisanje i komentarisanje po FaceBooku i društvenim mrežama, morao usmjeriti u rad i obećane projekte za lokalnu zajednicu za koju je izabran.

Gradonačelnici Sarajeva, za koju je glasala i SDA, kao uostalom i za gospodina Bogićevića prije nje a čiji je izbor, prema njegovim riječima, propao zbog unutrašnjih previranja, mešetarenja i raspada tzv. Četvorke, želimo sretan rad i uspješan mandat. Želimo da bude gradonačelnica na ponos našem gradu, da nastavi s projektima od značaja za sve građane Sarajeva, te da se distancira i odbaci uvredljive i prijeteće narative koji pokazuju netrpeljivost prema većini građana Sarajeva, a koji kroz cijeli proces izbora gradonačelnika Sarajeva dolaze iz koalicije koja ju je predložila.                                                                                            

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta