Ekonomija     | 08.04.2021. 12:30 |

BBI banka ponudila inovativno rješenje za praćenje deviznih transakcija

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 8. aprila (FENA) - Bosna Bank International d.d. Sarajevo (BBI) postala je članica velike GPI - Global Payments Innovation zajednice sa SWIFT-om i prva je banka u BiH i regionu koja nudi GPI uslugu.

Radi se o inovaciji u deviznom platnom prometu koja klijentima omogućava brže izvršenje transakcije, kao i praćenje statusa transakcije.

Direktorica Sektora za operacije BBI banke Muhiba Muratović rekla je da ova banka kontinuirano radi na unapređenju usluge za klijente.

- Ulaskom BBI banke u GPI zajednicu naši klijenti su dobili mogućnost da u svakom trenutku prate status devizne transakcije. Ponosni smo na činjenicu da smo prvi u BiH i regionu ponudili ovu bankarsku uslugu, besplatno, za sve klijente, putem web stranice Banke. BBI je osnovana prije 20 godina, a naši klijenti prepoznali su nas kao banku sa konstantnim inovacijama u poslovanju. Naš zadatak i cilj jeste pravovremeno prepoznavanje i uvođenje usluga koje su klijentima korisne. I ovo je jedan od načina na koji pokazujemo naš partnerski pristup. Vjerujemo da će korisnici vrlo brzo uvidjeti prednosti GPI usluge - navela je Muratović.  

Za klijente uvođenje GPI usluge konkretno znači da će usluga biti brža, a sam klijent ima mogućnost praćenja statusa transakcije (u svakom trenutku, poznavanjem reference transakcije, može vidjeti koji je status transakcije: slično principu pošiljki brze pošte - bez troškova istrage koje naplaćuju inobanke).

Također, na ovaj način klijent ima mogućnost pratiti vrijeme realizacije transakcija tj. informisan je u koje je vrijeme korisnik primio sredstva. Osim toga, moguće je pratiti i iznose naknada tj. koliko su banke naplatile svoju naknadu, kao i koji iznos je uplaćen na račun krajnjeg korisnika, saopćeno je iz BBI banke.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta