Bosna i Hercegovina     | 08.04.2021. 10:09 |

Online nastava za osnovce i srednjoškolce u ZDK produžena do 19. aprila

FENA Vehid Begunić

ZENICA, 8. aprila (FENA) - Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta Zeničko-dobojskog kantona donijelo je odluku da će nastava za osnovce i srednjoškolce u tom kantonu i naredne sedmice biti realizirana online, odnosno uz pomoć informatičkih sredstava i platformi, potvrdio je Feni resorni ministar prof. dr. Spahija Kozlić.

ZDK je 12. marta ove godine, zbog pogoršane epidemiološke situacije, donio odluku da se privremeno, do kraja marta te povratka djece sa proljećnog raspusta, nastava održava online. Taj je rok produžen i do 9. aprila, a danas, dan prije isteka i drugog roka, ministar Kozlić procijenio je da se još nisu stekli svi uslovi za povratak djece u škole te je odlučio produžiti važenje te odluke.

- Epidemiološka situacija jeste nešto bolja, ali još uvijek nedovoljno dobra da bismo rizikovali i vratili djecu u školske klupe. Takvu sam odluku donio uz konsultaciju s ministrom zdravstva Adnanom Jupićem, a u toku dana ću je proslijediti u sve škole. Krizni štab Ministarstva zdravstva će sutra razmatrati nove mjere za suzbijanje širenja infekcije Covid-19, koje bi u ponedjeljak, 12. aprila, na svojoj sjednici trebala razmatrati i usvojiti i Vlada ZDK - najavljuje ministar Kozlić.

Odluka o realizaciji nastave online produžena je do 16. aprila, kada će ponovo biti razmatrana, a to znači da se školarci u tom kantonu u svoje škole neće vratiti najmanje do ponedjeljka, 19. aprila. 

(FENA) F. F.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo