Svijet     | 07.04.2021. 17:36 |

Silivio Berlusconi ponovo hospitaliziran

FENA Internet

RIM, 7. aprila (FENA) - Bivši italijanski premijer Silvio Berlusconi hospitaliziran je po drugi put u dvije sedmice, saopćio je u srijedu izvor iz njegove stranke Forza Italia.

Živopisni 84-godišnji milijarder i medijski tajkun nalazi se u bolnici San Raffaele u Milanu od utorka popodne, kazao je izvor.

Berlusconi je primljen u bolnicu radi liječničkih provjera i doktori su odlučili da ga zadrže kako bi obavili nove testove, dodao je izvor.

Hospitalizaciju je također objavio jedan od Berlusconijevih advokata tokom ročišta u Milanu povezanog s dugotrajnim seks skandalom iz njegovih "bunga bunga" zabava.

Ročište je dio posljednje faze istrage Berlusconijeve veze s maloljetnom djevojkom, Karimom El-Mahroug, nazvanom "Ruby, kradljivica srca".

Istraga se odnosi na navodne isplate Berlusconija svjedocima kako bi kupio njihovu šutnju oko takozvanih "bunga bunga" zabava u kojima su učestvovale El-Mahroug i druge žene.

Berlusconi, koji je dominirao javnim životom u Italiji od 1980-ih godina, suočava se s nizom zdravstvenih problema u posljednjim godinama.

On je već proveo nekoliko dana u San Raffaele krajem marta. Njegovi pratioci tada su izjavili da je on trebao biti podvrgnut ranije zakazanim medicinskim testovima.

U januaru je Berlusconi - koji je podvrgnut operaciji srca u 2016. - primljen u bolnicu u Monacu zbog kardioloških problema. U septembru prošle godine on je bio hospitaliziran 11 dana nakon što je obolio od Covid-19, prenosi AFP.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana