Sport     | 04.04.2021. 09:34 |

Real Sociedad pobjednik Španjolskog kupa za 2020. godinu

FENA Agencije

SEVILLA, 4. travnja (FENA) - Nogometaši Real Sociedada iz San Sebastiana pobjednici su Španjolskog kupa za sezonu 2019/20., oni su u finalu odigranom gotovo godinu dana nakon njegovog originalnog termina u Sevilli svladali Athletic Bilbao sa 1-0 (0-0).

Jedini pogodak na utakmici postigao je Mikel Oyarzabal iz kaznenog udarca u 63. minuti. Prethodno je bivši igrač Sociedada Inigo Martinez neoprezno u vlastitom kaznenom prostoru startao na Portua. Glavni sudac Estrada prvotno je Martinezu zbog tog prekršaja pokazao i crveni karton, ali je nakon pregleda snimke promijenio odluku te stoperu Athletica pokazao samo žuti karton.

Iako je nakon pogotka do kraja utakmice ostalo pola sata Athletic nije uspio uputiti niti jedan udarac u okvir suparničkog gola, a kamoli poravnati.

Za Real Sociedad ovo je treći naslov pobjednika Kupa, nakon davne 1909. te 1987. godine, kada je taj klub ujedno osvojio i svoj posljednji trofej prije ovoga.

Athletic je, pak, ostao na 23 osvojena Kupa, no posljednji je put osvojio ovo natjecanje još 1984. godine dok mu je ovo peti uzastopni poraz u finalu, a četvrti u posljendjih 12 godina, 2009., 2012. i 2015. je gubio u završnici od Barcelone.

Zanimljivo, Athletic će za dva tjedna ponovno igrati u finalu Kupa, ponovno u Sevilli, ovoga puta za sezonu 2020/21., a suparnik u tom finalu bit će mu Barcelona, prenosi Hina.

(FENA) N. M.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom