Servisne informacije     | 03.04.2021. 09:31 |

Pretežno oblačno vrijeme sa susnježicom i snijegom i narednih dana u BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 3. aprila (FENA) - Pretežno oblačno vrijeme sa susnježicom i snijegom u višim područjima zadržat će se i narednih dana u BiH.

Tako će u nedelju, 4. aprila u BiH biti pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom ili pljuskom. U višim područjima slab snijeg. Vjetar umjerene jačine sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 0 i 5, na jugu zemlje do 7, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 10, na jugu zemlje do 13 stupnjeva.

Umjereno do pretežno oblačno vrijeme zadržat će se i u ponedjeljak, 5. aprila. Ponegdje u višim područjima može provijavati i slab snijeg. Jutarnja temperatura zraka većinom između 0 i 6, na jugu zemlje do 8, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 5 i 11, na jugu zemlje do 14 stupnjeva.

U utorak, 6. aprila bit će pretežno oblačno vrijeme. U većem dijelu Bosne se očekuje susnježica i snijeg, a u Hercegovini i ponegdje na sjeveru Bosne kiša. Očekivana visina novog snježnog pokrivača od 1 do 10, u višim područjima i na planinama od 10 do 20, lokalno do 30 cm. Temperatura zraka u Bosni između -1 i 5 °C. U Hercegovini jutarnja od 3 do 8, a dnevna od 10 do 14 °C.

Pretežno oblačno vrijeme uz djelimično razvedravanje tokom dana najavljeno je za srijedu, 7. aprila. U jutarnjim satima u istočnim područjima Bosne i na sjeveroistoku Hercegovini očekuje se slab snijeg. Jutarnja temperatura od -6 do -1, na jugu do 4, a dnevna od 1 do 7, na jugu do 12 °, saopćeno je iz Odsjeka za analizu i prognozu vremena Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo