Bosna i Hercegovina     | 02.04.2021. 15:18 |

Inicijativa za nabavku vakcina i izdavanje Covid pasoša za vozače

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 2. aprila (FENA) - Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine (VTKBiH) je uz konsultacije sa članovima Udruženja u međunarodnom i međuentitetskom cestovnom prijevozu putnika i članovima Udruženja međunarodnih cestovnih prijevoznika tereta VTK BiH, Ministarstvu komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine uputila inicijativu za nabavku vakcina i Covid pasoša za vozače.

 - Naime, 19. marta 2021. godine u 'Službenom glasniku Bosne i Hercegovine', broj 17/21, objavljena je Odluka o prijenosu novčanih sredstava deponovanih na posebnom računu Vanjskotrgovinske komore Bosne i Hercegovine na jedinstveni račun trezora. Radi se o sredstvima Nacionalnog komiteta koja su uplaćivali prijevoznici za finansiranje projekata u transportnom sektoru - navode iz VTKBiH.

Komora smatra da je transportni sektor od izuzetne važnosti za funkcionisanje privrede, da je u značajnoj mjeri pogođen ekonomskim posljedicama pandemije, te da se dio tih sredstava od Nacionalnog komiteta može i treba upotrijebiti za nabavku vakcina i izdavanje Covid pasoša vozačima u međunarodnom transportu roba i putnika.

Vanjskotrgovinska komora BiH očekuje da će Ministarstvo podržati inicijativu i Vijeću ministara BiH predložiti donošenje odluke o upotrebi sredstava Nacionalnog komiteta za nabavku vakcina, čijom realizacijom bi se u što kraćem roku izvršila imunizacija vozača, te osigurao neometan protok ljudi i dobara, saopćeno je iz VTKBiH.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom