Bosna i Hercegovina     | 02.04.2021. 14:58 |

Upis djece u prvi razred osnovnih škola u KS od 1. do 30. aprila

FENA Alma Zukanović

SARAJEVO, 2. aprila (FENA) - Upis djece u prvi razred osnovnih škola u Kantonu Sarajevo bit će obavljen od 1. do 30. aprila.

Pomoćnica ministrice za predškolski, osnovni odgoj i obrazovanje KS Nihada Čolić kazala je za Fenu da su sve škole u Kantonu Sarajevo obaviještene da se upis djece u prvi razred realizira putem poziva koji će biti objavljen na web stranici škole putem obrasca „Prijava za upis djeteta u prvi razred osnovnih škola ta školsku 2021/2022. godine“, kao i da telefonskim putem kontaktiraju roditelje i obavijeste ih o načinu upisa djeteta u prvi razred, uzimajući u obzir činjenicu da svi roditelji nemaju pristup web stranici, odnosno internetu.

- Dokumentaciju, koja je neophodna za upis djece, nije potrebno da dostavljate pri upisu djeteta, nego naknadno, uzimajući u obzir epidemiološku situaciju uzrokovanu koronavirusom - poručila je.

Dodala je da će o dostavi neophodne dokumentacije za upis učenika u prvi razred osnovne škole, blagovremeno obavijestiti škole i javnost.

 - Želimo našim prvačićima da školsku godinu u septembru provode u svojim učionicama, sa svojim vršnjacima i njihovim učiteljicama i učiteljima, kako bi njihovi prvi školski koraci  bili koraci koji vode u sretniju budućnost - zaključila je Čolić.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana