Bosna i Hercegovina     | 02.04.2021. 13:20 |

NSZ SKB: Vlada HNŽ-a ne ostavlja nikakav prostor za bilo kakve pregovore

FENA Saopćenje

MOSTAR, 2. travnja (FENA) - Naš izračun Kolektivnog ugovora iznosi 17,2 milijuna maraka i uveliko je niži iznos od onog o kojemu govori Vlada. Na ovaj način pokazali smo koliko smo doista spremni na ustupke, ali to je ujedno i prijedlog od kojeg bi bilo doista neprihvatljivo ići niže, priopćili su u petak iz Nezavisnog sindikata zaposlenika Sveučilišne kliničke bolnice (NSZ SKB) Mostar.

"Posljednjih dana javnost je izbombardirana kampanjom Vlade HNŽ-a u kojoj se trude na sve moguće načine ispromovirati svoju novu, a zapravo jedinu ponudu Kolektivnog ugovora koju su ikad predložili NSZ SKB-u Mostar i za koju i sami kažu da je jedina moguća, te na takav način ne ostavljaju nikakav prostor za bilo kakve pregovore", navode iz NSZ SKB-a.

Sindikat navodi kako po riječima ministra Opsenice županijska Vlada nudi 18 milijuna maraka težak novi Kolektivni ugovor.

"Nezavisni sindikat zaposlenika SKB-a Mostar, uz suglasnost Strukovnog sindikata je u povodu nove-stare ponude, a uzimajući u obzir prvenstveno pacijente kojima je ograničeno pružanje zdravstvenih usluga, iako ne isključivo zbog štrajka zdravstvenog, neliječničkog osoblja, nego i zbog epidemiološke situacije i također uzimajući u obzir epidemiološku situaciju koja nas je sve dovela u težak položaj, te zbog svojih članova, vrijednih i časnih zdravstvenih djelatnika i ostalog nemedicinskog osoblja, odlučio predstaviti svoj prijedlog Kolektivnog ugovora Vladi, koji je korigiran i do najmanje stavke i što je najbitnije uklapa se u ponuđenih nam 18 milijuna maraka, što je svakako na obostranu dobrobit", ističu iz navedenog sindikata.

Mi smo uvijek bili za dijalog i dogovor, a tako je i ovaj put. Na Vladi je da odluči hoće li "postati heroji ili grobari našeg zdravstvenog sustava", stoji u priopćenju NSZ SKB-a Mostar.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana