Bosna i Hercegovina     | 01.04.2021. 14:41 |

Vlada SBŽ- a za ugostitelje izdvaja 339 tisuća maraka

FENA Marija Augustinovic

TRAVNIK, 1. travnja (FENA) - Vlada Srednjobosanske županije (SBŽ) usvojila je na sjednici u četvrtak odluku o izdvajanju 339.000 maraka za pomoć ugostiteljima, kojima je posljednjom odlukom Vlade ograničen rad.

- Tu se prije svega misli na djelatnost pripremanja i služenja hrane i pića, ali postoje tu i neki drugi kojima je ugostiteljstvo sporedna djelatnost, čiji je rad ovom mjerom ograničen - kazala je novinarima u Travniku županijska ministrica financija Mirjana Plavčić.

Istaknula je da će Ministarstvo gospodarstava SBŽ-a uskoro raspisati javni poziv.

- Tu će biti definirani detalji o tome koji subjekti imaju pravo na podnošenje zahtjeva i koja dokumentacija je potrebna. U naredno vrijeme treba pratiti web stranicu Vlade SBŽ-a - kazala je ministrica.

Plavčić smatra da će predviđeni iznos biti dovoljan za pomoć ugostiteljima, kojima je, odlukom Vlade SBŽ-a, od 31. ožujka dopušteno posluživanje gostiju samo na terasama.

- U prošloj godini smo imali veći broj djelatnosti, osim ugostiteljskih, kojima je bio zabranjen rad pa je izdvojeno oko 580.000 maraka. Po toj logici, sada ipak imamo manji broj subjekata i ne radi se o potpunoj zabrani i manje su štete. Mislimo da će ovaj iznos biti od pomoći našim gospodarstvenicima - naglasila je ona.

Kako je rečeno, radi se o sredstvima s viših razina vlasti.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'