Stranačke aktivnosti     | 01.04.2021. 13:48 |

Saopćenje za javnost SDS-a

FENA Saopćenje

Srpska demokratska stranka će se u punom kapacitetu suprotstavi pokušaju uzurpacije ovlašćenja i degradacije pozicija gradonačelnika Banjaluke i Bijeljine, jer to predstavlja mijenjanja izborne volje građana, kaže zamjenik predsjednika SDS Milan Radović.

On je najavio da će se SDS pridružiti aktivnostima kojima će se spriječiti ovakvo ponašanje.

„Juče smo na političkoj sceni imali dva takva scenarija pa tako u Banjaluci spupštinska većina predvođena SNSD-om nije usvojila budžet koji je predložio gradonačelnik, dok je u Bijeljini skupštinska većina predvođena SNSD-om prekrojila budžet onako kako oni misle da bi trebao da se troši“, podsjetio je Radović.

On navodi da je licemjerno skresati budžet grada Banjaluka pod izgovorom da se pomaže penzionerima, porodiljama ili drugim kategorijama, dok se zaduženjima budžeta Republike Srpske nastavlja finansiranje nepotrebnih i skupih softvera, automobila, zgrada, hotela na Jahorini, aviona ili helikoptera.

Radović kaže da je nelogično da Vlada RS i pojedina javna preduzeća nastavljaju sa neracionalnim trošenjem novca svih građana u uslovima kada se narod i privrednici u Srpskoj bore za golu egzistenciju.

„Mediji su juče objavili informaciju da Vlada izdvaja 8,1 miliona KM za nabavku Majkrosft licenci, što je povećanje od preko dva miliona KM u odnosu na prethodni period. Sa druge strane, Elektroprivreda RS je dodijelila firmi Prointer ugovor vrijedan 11,5 miliona KM i to koristeći institut pregovaračkog postupka, bez raspisanog javnog poziva“, napomenuo je Radović.

On je uputio poziv Vladi RS i premijeru Radovanu Viškoviću da preispitaju ove odluke i da obavijeste javnost da li je ovo trošenje javnog novca zaista potrebno u ovom trenutku.

Radović je podsjetio da je Vlada RS u ovoj godini putem trezorskih zapisa i obveznica zadužila oko 200 miliona KM.

Sektor za politiku i medije SDS

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'