Servisne informacije     | 01.04.2021. 08:50 |

Tokom vikenda u BiH oblačno s kišom i snijegom na planinama

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 1. marta (FENA) - Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH sutra, 2. aprila, u Bosni i Hercegovini bit će sunčanije prijepodne. U drugoj polovini dana pretežno oblačno vrijeme uz mogućnost slabih lokalnih pljuskova. Bez padavina na jugu zemlje. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 11, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 21 stupanj.

Pogoršanje vremena nastavlja se i u subotu, 3. aprila, pa se u našoj zemlji očekuje pretežno oblačno sa slabom kišom ili pljuskom. U višim područjima slab snijeg. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 8, na jugu zemlje do 12, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 13, na jugu zemlje do 16 stupnjeva. 

U Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom ili pljuskom bit će i u nedjelju, 4. aprila. U višim područjima slab snijeg. Vjetar umjerene jačine sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 0 i 4, na jugu zemlje do 7, a ajviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 9, na jugu zemlje do 12 stupnjeva, saopćeno je iz FHMZBiH.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo