Bosna i Hercegovina     | 30.03.2021. 15:28 |

Stevandić: Ubrzavanjem registracije lijeka, ubrzava se i distribucija

FENA Darinka Mitrović

SARAJEVO, 30. marta (FENA) - Poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Nenad Stevandić smatra da je, dok traje pandemija koronavirusa, neophodno ubrzati postupak registracije sredstava za imunizaciju, te da se trebaju kontrolirati sve serije, ali samo na kvalitet.

Predstavnički dom nije usvojio njegov prijedlog da se u dnevni red današnje sjednice uvrsti zahtjev da se od Vijeća ministra traži da u roku od sedam dana predloži izmjene Zakona o lijekovima i medicinskim sredstvima, na način da sva sredstva za imunizaciju koja su registrirana u Evropskoj uniji i zemljama regije, budu automatski registrirana u BiH.

- Ubrzavanjem registracije lijeka ubrzava se njegova distribucija - izjavio je Stevandić novinarima dodajući da njegov prijedlog nema veze sa bilo kakvim partijskim, vjerskim ili ličnim motivima.

Poslanik Partije demokratske progresa (PDP) Branislav Borenović smatra da su inicijative u vezi podnošenja krivičnih prijava protiv predstavnika vlasti zbog kašnjenja u nabavci vakcina s pravom pokrenute.

 - Spreman sam i lično da učinim tako nešto da izrazim podršku ovim inicijativama - zaključio je Borenović.

(FENA) H. I.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!