Bosna i Hercegovina     | 30.03.2021. 14:15 |

Ramić-Čatak: Cilj kampanje je pravilno informirati javnost o značaju vakcinacije

FENA Alma Zukanović

SARAJEVO, 30. marta (FENA) - Voditeljica Službe za promociju zdravlja i edukaciju u Zavodu za javno zdravstvo Federacije Bosne i Hercegovine Aida Ramić-Čatak poručila je da će koronavirus u dogledno vrijeme biti savladan poštivanjem mjera zaštite i vakcinacijom, ali da se ne smije zaboraviti i značaj informiranja javnosti o tome.

Istakla je da promocije vakcinacije protiv kovida predstavlja dio kontinuiranog komuniciranja Zavoda.

Dodala je da su aktivnosti u pripremi edukativno-informativne kampanje obavljali u vrlo specifičnim uvjetima u odnosu na druge kampanje s kojima imaju iskustva te da su se susretali sa djelovanjem različitih faktora na međunarodnim planu koji su uticali na neravnopravnost i neravnomjernost  u raspoloživosti vakcina koje su svakako ostavile traga na dinamiku pristizanja vakcina u FBiH.

- Jedini lijek za neznanje je znanje, a za sumnje prava informacija i cilj naše edukativno-informativne kampanje je da koristeći ono što je sadržano u relevantnim dokumentima Svjetske zdravstvene organizacije i drugih organizacija, to predstavimo i našim građanima - istakla je.

Pojasnila je da su koristili samo dobre prakse, isključivo naučne dokaze i provjere informacije kojima su željeli ukazati da pored poštivanja mjera, vakcinacija predstavlja najefikasniji način borbe protiv pandemije.

Ramić-Čatak je dodala da su u proteklih nekoliko mjeseci radili na više promotivnih materijala i smjernica kako se ponašati prilikom vakcinacije te da su navedene materijale radili u raznim oblicima.

Uskoro video!

(FENA) D. J.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Huawei na 25. Međunarodnom sajmu gospodarstva u Mostaru: Inovacije za inteligentniji svijet

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana